Deze weblog beoogt niet meer (en ook niet minder) dan een proeftuintje te zijn, waarin wordt geëxperimenteerd en gejongleerd met taal, zowel in proza als in poëzie. Neemt u de inhoud niet altijd even serieus: Wahrheit und Dichtung kunnen mijlenver uiteen liggen, maar soms ook verrassend dicht bij elkaar.

En schroomt u vooral niet om te reageren: rebekking@gmail.com


maandag 18 november 2013

Alert

Met het programma Google Alerts kan je op de hoogte worden gehouden van woorden en woordcombinaties, die op Internet voorkomen, op websites, op blogs, in emails of wat en waar dan ook. De Amerikaanse en Engelse inlichtingendiensten maken er dankbaar gebruik van en ook de Nederlandse politie.
Dat ondervond onlangs een landgenoot, die in zijn digitale communicatie het woord bom had gebruikt. Onmiddellijk stond de politie bij hem op de stoep en een wagen van de lokale insecten- en terroristenbestrijding voor de deur. Dat was in dezelfde tijd, dat ik maar niet op de naam van Marilyn Monroe kon komen en op het punt stond om met Google op het trefwoord seksbom te gaan zoeken. In plaats daarvan heb ik maar een bevriende relatie, een specialist op het gebied van  hart- en reservaatziekten benaderd. Geheel in stijl vroeg hij, wat ik op mijn hart had. Ik wilde dus graag weten, wie hem spontaan te binnen schoten bij het woord seksbom. Dat waren Brigitte Bardot, Vanessa, Venus Williams, Jane Mansfield en gelukkig ook Marilyn Monroe.”
”Hartstikke bedankt”, zei ik, ook in stijl en beseffende, dat ik de politie en inlichtingendiensten weer even op afstand had weten te houden. Niet voor lang overigens, naar hier nog zal blijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten