Deze weblog beoogt niet meer (en ook niet minder) dan een proeftuintje te zijn, waarin wordt geëxperimenteerd en gejongleerd met taal, zowel in proza als in poëzie. Neemt u de inhoud niet altijd even serieus: Wahrheit und Dichtung kunnen mijlenver uiteen liggen, maar soms ook verrassend dicht bij elkaar.

En schroomt u vooral niet om te reageren: rebekking@gmail.com


woensdag 20 november 2013

Schorrie-morrie

Ik had een ongelofelijk vertrouwen
In vele hooggeplaatste vrouwen,
Maar zeg nou zelf: van Hester Borrie,
Die Robeco-juf, daar wor-ie
Toch spontaan onpaslijk van?
Maar waar laat ik mijn centen dán?

Dat is inderdaad een goede vraag, want de enige bank van onbesproken gedrag, waaraan ik mijn geld zou kunnen toevertrouwen, staat bij mij voor de deur. Eerlijk, eenvoudig en met een transparante structuur.
Welke Nederlander voelt zich door de bank genomen nog niet door een bank genomen?

En naar Trijntje Oosterhuis luister ik ook niet meer. Ze zou wat mij betreft verder als Trijntje Fop door het leven kunnen gaan, als Kees Stip daarmee niet zo ongelooflijk veel onrecht zou worden aangedaan.

3 opmerkingen:

 1. 't Erme kind had niet verwacht dat ze al zo populair was, maar haar relatie met Kees zie ik toch niet zo zitten :-)
  Zo moeten ze het dus in "Den Haag" ook voortaan doen: gewoon hun afschuwelijke plan op Facebook zetten; dan weten ze al na een dag of het volk het "leuk" vindt.

  PS: toch zou ik niet graag op jouw bank zitten: trekt nogal "koud-op" aan de kont. en bovendien komen er allerlei "scharrels" langs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen idee, hoe dit werkt, maar dat blijkt vanzelf wel. Trijntje Fop was de naam, waaronder de door mij zeer gewaardeerde dichter en woordkunstenaar Kees Stip jarenlang dierengedichten publiceerde.

   Verwijderen
 2. "Ze zou wat mij betreft verder als Trijntje Fop door het leven kunnen gaan, als Kees Stip daarmee niet zo ongelooflijk veel onrecht zou worden aangedaan....."

  Trijntje minstens net zoveel.... Trijntje Oosterhuis wel te verstaan...

  BeantwoordenVerwijderen