Deze weblog beoogt niet meer (en ook niet minder) dan een proeftuintje te zijn, waarin wordt geëxperimenteerd en gejongleerd met taal, zowel in proza als in poëzie. Neemt u de inhoud niet altijd even serieus: Wahrheit und Dichtung kunnen mijlenver uiteen liggen, maar soms ook verrassend dicht bij elkaar.

En schroomt u vooral niet om te reageren: rebekking@gmail.com


vrijdag 12 augustus 2011

Post


- Niet veel bijzonders vandaag, Wim. Alleen een bankafschrift en wat reclame. Alsjeblieft.
- Goh Miep, ik wist niet, dat we zóveel geld op de bank hadden.... Is dat trouwens wel verstandig? Straks gaan de banken failliet en zitten ze in Griekenland mooi weer te spelen van ons geld.
- Wat wou je dan, Wim?
- Opnemen en in een ouwe sok, net als vroeger.
- Ja, en dan een sok, die je drie weken achter elkaar gedragen hebt. Dan blijft een ander er wel met zijn handen af. Maar hoeveel staat er dan wel op?
- Nou hier, kijk zelf maar...
- Allemachtig .... nee, dat wist ik ook niet. Dat komt alleen, omdat je tegenwoordig nog maar één keer in de maand een afschrift van de bank krijgt. Je weet op 't laatst gewoon niet meer wat je hebt. Maar wacht eens....
- Wat is er Miep, klopt het niet?
- Er staat een heel andere naam boven... Dit is helemaal niet voor ons. Ik dácht ook al...
- Laat eens zien Miep. Wie zijn die mensen met zoveel geld.?
- Ene Van Duivenbode. Woont op nr. 875 en wij zitten op 375. Gewoon verkeerd bezorgd.
- Dat gebéurt de laatste tijd nog al eens. Vroeger was een postbode een postbode. Op zo'n man kon je tenminste rekenen, ooit zelfs drie keer op een dag. Maar tegenwoordig mag het niks meer kosten en laten ze de post maar bezorgen door buitenlanders, die niet eens kunnen lezen of schrijven. Dat is toch te gek voor woorden?
- Rustig nou maar Wim. Dat dénk jij nou, maar....
- Hoe komt die Van Duivenbode trouwens aan zoveel geld?
- Weet je wat Wim... als jij dit bankafschrift nou even naar hem toebrengt met onze excuses voor het openen, dan kan je dat meteen vragen.
- Wat vragen?
- Nou, hoe hij aan zoveel geld komt.
- Dank je feestelijk Miep. Ik ga geen post bezorgen omdat degene, die ervoor betaald wordt, te beroerd is om uit z'n doppen te kijken. Bovendien ga ik met dit weer niet de straat op.
- Maar wat moeten we er dan mee? Die Van Duivendinges kan er tenslotte ook niks aan doen, dat 't verkeerd bezorgd is.
- Nou Miep, ik weet het goed gemaakt. Plak de envelop maar zo goed mogelijk dicht en als we volgende week boodschappen gaan doen, komen we wel ergens langs een brievenbus... Dan kunnen ze het nóg eens proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten