Deze weblog beoogt niet meer (en ook niet minder) dan een proeftuintje te zijn, waarin wordt geëxperimenteerd en gejongleerd met taal, zowel in proza als in poëzie. Neemt u de inhoud niet altijd even serieus: Wahrheit und Dichtung kunnen mijlenver uiteen liggen, maar soms ook verrassend dicht bij elkaar.

En schroomt u vooral niet om te reageren: rebekking@gmail.com


zaterdag 16 juli 2011

Snotverdrie

"Ik zou graag het snot en kwijl op zijn bakkes zien", zei Tour de France-commentator Maarten Ducrot, niet tevreden over het feit, dat een lange solo van de Franse wielrenner J.Roy zo weinig sporen op zijn gelaat achter liet. En over een renner, die tijdens de eerste week van de Tour, die alleen maar interessant was door het aantal spectaculaire valpartijen, ietwat gehavend in de berm was blijven liggen: "Daar hoeft alleen het deksel nog maar op". Kijk, dat is tenminste commentaar, waar je wat aan hebt. Dat de geest verrijkt. En dat van de man, die vorig jaar het Atomium in Brussel nog aanzag voor het Plutonium. Ooit rende Maarten zelf ook wiel, maar hij heeft zichzelf al lang de pijp gegeven.

Of ik vandaag nu wiel- of kippenren,
(Waarin ik beide zeer bedreven ben),
Het houdt het lijf in goede staat,
Tot overdaad ook hier weer schaadt.

Nu verder geen tijd meer. Mij wacht weer een middag vol taal- en leedvermaak in het zuiden van Frankrijk. En daar gaat toch niets boven. Of het zou oranje moeten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten