Deze weblog beoogt niet meer (en ook niet minder) dan een proeftuintje te zijn, waarin wordt geëxperimenteerd en gejongleerd met taal, zowel in proza als in poëzie. Neemt u de inhoud niet altijd even serieus: Wahrheit und Dichtung kunnen mijlenver uiteen liggen, maar soms ook verrassend dicht bij elkaar.

En schroomt u vooral niet om te reageren: rebekking@gmail.com


vrijdag 15 april 2011

Proef

Staat u mij toe, dat ik u vandaag even als proefkonijn gebruik. Het doet geen pijn, het kost geen geld en als het resultaat van dit experimentje positief is, heeft u er misschien zelfs nog plezier van.
(Inmiddels - een week later - zijn de resultaten van het experiment bekend. Ik kan er mee leven en u hoeft zich niet tekort gedaan te voelen).
Vanaf vandaag is er de mogelijkheid om via email geinformeerd te worden over aanvullingen en/of veranderingen in Logatoom. Of dat zinvol is, moet nog blijken. Mooie gelegenheid om ook even uit de doeken te doen, hoe ik aan "logatoom" als naam voor mijn weblog ben gekomen. Het woord logatoom bestaat pas enkele decennia en betekent: woord zonder betekenis. En zo zie ik dus ook mijn woorden hier in relatie tot de eeuwigheid: klein, onbeduidend, niets betekenend. In het woord logatoom zit ook nog het woordje log (van logboek) en atoom duidt sowieso al op iets kleins, nietigs en vrijwel onzichtbaars. Vandaar dus. En dan ligt tevens nevenstaand logo voor de hand, met mijzelf als kern van het kleinste deeltje der materie. Dat mag ik toch wel bescheiden noemen...

2 opmerkingen:

 1. Wat doe je toch een moeite, Roland, om waar dan ook zichtbaar te zijn, het liefst iedere morgen nog vóór het ontbijt voorgeschoteld... Dat mag jij inderdaad bescheiden - onbeduidend - noemen, maar ik vraag me dan wel even af, wat in jouw geval dan onbescheiden is.... H.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Logatoom,

  We zijn bij jou terecht gekomen door het krabbelen van meester Jeroen. Leuk he?
  Ik heb geen flauw idee wat deze website inhoudt, en de dag zit er ook bijna op hier. Dus ik heb ook geen tijd om me er in te verdiepen.

  Excuses voor deze onzin, maar we wensen u met groep 7 en groep 8 nog een hele prettige voortzetting van de dag

  BeantwoordenVerwijderen