Deze weblog beoogt niet meer (en ook niet minder) dan een proeftuintje te zijn, waarin wordt geëxperimenteerd en gejongleerd met taal, zowel in proza als in poëzie. Neemt u de inhoud niet altijd even serieus: Wahrheit und Dichtung kunnen mijlenver uiteen liggen, maar soms ook verrassend dicht bij elkaar.

En schroomt u vooral niet om te reageren: rebekking@gmail.com


maandag 7 maart 2011

De boer op

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen, dat het populaire tv-programma "Boer zoekt vrouw" over vijf jaar wordt voortgezet, zij het onder een andere titel: "Boer zoekt man voor vrouw". Waarom over vijf jaar, zult u zich misschien afvragen. Omdat recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat er een verrassende parallel blijkt te bestaan tussen de duur van huwelijken en van arbeidsverhoudingen (de voetbalsport uitgezonderd). 


Was het vroeger geen zeldzaamheid, dat men dertig of veertig jaar voor één baas werkte, thans houdt men het niet veel langer meer dan vijf jaar bij één werkgever uit. Bij huwelijken schijnt dat niet anders te zijn, al gaat het nog te ver om huwelijken daarom maar op één lijn met arbeidsverhoudingen te stellen. Ofschoon de verleiding soms wel erg groot is. Er schijnt een ambtenaar van de burgerlijke stand te zijn geweest, die zijn tijd ver vooruit was (op zich een contradictio in terminis) en jongelui, die hem kenbaar maakten, te willen trouwen, conform de statistieken vroeg: "Zou u dat nou wel doen, voor die vijf jaar?"
De vraag bleek zo gek en onterecht nog niet, maar de ambtenaar werd wel ontslagen.
Doch tv-makers zien wél brood in dat gegeven. Als geforceerd tot stand gebrachte relaties al rond vijf miljoen toeschouwers trekken, hoeveel zullen er straks dan wel niet geïnteresseerd zijn in de emoties van het weer uit elkaar gaan? Dus al die boeren, die de afgelopen jaren een vrouw gevonden hebben, ziet u straks weer terug. En kunnen de vrouwen opnieuw de boer op. Figuurlijk wel te verstaan. Om een nieuwe uitdaging te vinden.
Nergens is zo veel geld aan te verdienen als aan menselijk lief en leed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten